Virka en grytlapp med tygtrasor

Inspirationen till att virka med trasor fick jag från boken Galen i garn där de hade virkat kvadratiska grytlappar. Jag tänkte att det ju borde gå att göra något roligare och då blev det en hjärtegrytlapp!

Vänta ...

Så här gör du:
Virkinfo: Vänd alla varv med en lm.
Varv 1. Börja med den första ”bullen” på toppen av hjärtat. Virka 5 lm. Vänd och börja virka 2 fm i den andra lm från nålen. 1 fm i nästföljande 2 m, 2 fm i den sista på varvet.
Varv 2. 1 lm. 2 fm i den första och sista maskan på varvet, i övrigt 1 fm i varje fm.
Varv 3. Som varv 2.
Varv 4. Som v 2. Klipp av tråden.
Virka en likadan, men klipp inte av tråden.
Varv 5. Vänd och virka ihop del 2 med del 1. Var noga med att lägga del 1 på rätt håll! Inga ökningar på detta varv.
Varv 6-8. Enkla varv utan ökningar.
Varv 9. Minska med 2 m, en i var ände.
Varv 10. Ett enkelt varv.
Varv 11. Minska med 2 m, en i var ände.
Varv 12. Ett enkelt varv.
Varv 13. Minska med 2 m, en i var ände.

Fortsätt att virka som varv 13 till endast en maska återstår. Klipp inte av tråden utan virka en kant av fasta maskor runt hela. I mitten av hjärtat, längst upp, virkade jag med smygmaskor för att formen skulle bevaras på bästa sätt. När du kommit till den ena ”bulliga” delen virkar du 6 lm. Fäst dem i hjärtat och fortsätt med virkandet av kanten. Fäst trådarna.

Jag som plitat ner beskrivningen heter Karina och skriver om mina pysselalster på bloggen Hos Lillstrumpan. Där samsas virkning, stickning och papperpyssel med loppisfynd, fotografier och recept. Om ni använder er av mönstret och publicerar det på er blogg vore jag jättetacksam om ni länkade till inlägget så att jag får se resultatet!

2011