Virka en kanelbulle

Den som har en virkad bulle står alltid beredd.

Vänta ...

Den 4 oktober är det kanelbullens dag och även internationella barndagen. Med den här virkade kanelbullen från Marie Andersson glädjer du säkert både barn och vuxna. Gör den på kanelbullens dag eller någon annan dag när du känner för en bulle.

Bäst resultat blir det om man har ett tjockare garn eller om man virkar med dubbelt garn. Bullarna på bilden är virkade med dubbelt ullgarn och virknål 4 mm.

Börja med att lägga upp en luftmaskkedja som är ca 50 cm. Vänd och virka en fast maska i andra maskan från nålen. Fortsätt sedan att virka fasta maskor varvet ut. Vänd varvet med en luftmaska. Virka fasta maskor fram och tillbaka tills du har en remsa som är ca 2 cm bred (nedtag ska göras i båda maskbågarna).

Byt färg. Nu ska du virka bullens fyllning.

Fyllningen i kanelbullen på bilden är virkad med smygmaskor, övriga tre med fasta maskor. Virka inte fyllning hela varvet ut, lämna ca 30 maskor på slutet.

Fäst alla trådar. Snurra ihop till en bulle och sy några stygn så att den håller ihop. Vill du ha bullar med pärlsocker syr du på små vita pärlor.
Text och bild: Marie Andersson, Skåne, 2010

Besök Maries blogg Fröken Elsa och musungarna för mer virkinspiration. Där finns mönster att virka efter, färdigvirkade saker att köpa och roliga bilder att inspireras av.