Pimpa dina hörlurar

Den som har samma tålamod som Silje kan också höja kvalitén och snygghetsgraden på sina lurar.

Vänta ...

Vill du göra dina hörlurar snyggare och samtligt få dem att trassla mindre?

Använd samma teknik som armbanden i detta inlägg. Men när man ska linda så långt som en sladd, så  är det praktiskt att göra ett litet nystan av garnet. Då kan man låta nystanet hänga ifrån sladden och samtidigt dra fram lite garn åt gången.

Gör nystan så här:
Ta garnet du vill ha och börja linda en 8 mellan tummen och lillfingret. Början kan lindas runt ett annat finger eller bara låtas hänga. Fortsätt göra en 8 tills nystanet blivit tjockt.

När det blivit tillräckligt tjockt, klipper du av tråden och lindar runt midjan på 8:an och ser till att trådenändan fästs under en av de andra inlindningarna. Trådänden i början sitter nu så pass fast, att du kan hålla i tråden utan att nystanet lindar upp sig men samtidigt kan du dra ut så mycket tråd du behöver.

Har du gjort ett för litet nystan så det inte räcker hela vägen på dina lurar? Då kan du skarva så här:
Gör ett nystan till med samma färg. När det bara är lite kvar av tråd 1, så börjar du stoppa in den nya tråden och lindar över den en bit. Sedan byter du bara garn så den gamla tråden ligger under den nya.
Du kan låta den ligga under tills den tar slut eller klippa av den efter en liten bit.

Använd bomullsgarn, eller vad du har hemma, men undvik ullgarn eftersom det tovar i hop sig med tiden och då kommer sladden att synas igenom…

Text och foto: Silje Andersson, Västerås 2010