Gör ett plåtskåp

Ida berg gör ett fint litet skåp av en gammal plåtlåda.

Vänta ...

Jag inledde den allra första semesterdagen med att röja lite i källaren och där hittade jag en plåtlåda som jag någon gång köpt på loppis och som jag kom på att jag ville göra ett skåp av.

Jag började med att tapetsera insidan av lådan samt två hyllplan som jag tillverkade av en kasserad anslagstavla, med ett av tapetproverna som jag beställde för några veckor sedan. Sedan skruvade jag fast skenor, tillverkade av ramen till samma anslagstavla, för hyllorna att sitta i. Skenorna och insidan av locket målade jag gröna för att de skulle passa till tapeten.


Glasskivan till locket/dörren har stått lutad mot väggen i porten till mitt hus i evigheter, så nu norpade jag åt mig den och det var bara att skära den till rätt mått och klämma fast den på insidan av locket (lådan har alltså haft glasfönster i locket tidigare, men det har väl spruckit med tiden, för det fanns inget glas i den när jag köpte den).
Jag pysslade med skåpet lite då och då under några dagar och under tiden tänkte jag faktiskt tanken att det vore fint med lite hyllremsa att dekorera med. Och som om det vore meningen ramlade jag över en bit på en antikaffär!

Knoppen tog jag från en ”falsk” låda, som ändå inte går att öppna, i mitt sängbord. Skåpet rymmer nu mina teburkar och jag gillar det verkligen. Det får mig att tänka på cirkus eller tivoli med sina glada färger.

Text och bild: Ida Bergh, Tyg och otyg, 2011