Gör en sockerros!

Vi testar lite nya tag på bloggen och smakar på ätbara slöjdmaterial idag. Samma beskrivning kan förstås användas på keramik, cernitlera eller liknande, men den här rosen är av sockerpasta och gör sig bäst på tårtor eller andra läckerheter.

Vänta ...

 

 


Börja med att färga sockerpasta rosa. Dela i tre delar och mixa i vitt i olika mängd i två av dem för att få nyansskillnader.

 


Forma en liten kon, ungefär en halv centimeter kortare än du vill att rosen ska bli hög.
Tryck ut ett kronblad i handflatan. Gör ytterkanterna lite tunnare än mitten och botten. Vill den fastna så pudra lite florsocker under först.

 


Fukta nederkanten med lite, lite vatten och forma den runt konen. vattnet får bladet att fastna mot konen.
Linda in konen.

 


Fortsätt med flera små blad utanpå. Låt dem gå omlott. Jag tycker inte att det gör något om bladen spricker lite i ovankant men det går att få ihop det med lite vatten om man vill.

 


Fortsätt med lite bredare blad. Fortsätt med lager tills du fått den storlek du vill ha och böj ut bladen lite allt eftersom. Forma även till botten lite så är rosen färdig!

 

Text och bild: Anna J.D Jacobsson, 2012

Annajdjacobsson.wordpress.com
Den här beskrivningen är lånad från hennes gamla blogg Söckersött där ni också kan se en del av hennes och andras tårtor för inspiration i köket.