Gör en chokladpralinkalender!

Sugen på en lite lyxigare chokladkalender än de vanliga tråkiga? Borgmästaren har kommit på att en Aladdinask blir en utmärkt julkalender efter lite modifikationer. Fiffigt - och gott!

Vänta ...

Borgm-chokladkalender-1

I år har jag slagit på stort och gjort en egen chokladkalender. En pralin om dagen till julafton. I början av december är det mest romrussin och likörpraliner med ju närmare jul det kommer desto mer nougat blir det. Julafton är tillägnad den vita chokladen i mitten.

Borgm-chokladkalender-2

Eftersom det är 25 bitar i Aladdin kan man välja att antingen belöna sig direkt efter att man knåpat ihop kalendern med den 25:e biten, eller så kan man ha den tillgodo till juldagen. Jag valde det senare. Fast egentligen var det onödigt hälsosamt eftersom jag ändå har hela det undre lagret kvar till juldagen

Borgm-chokladkalender-3
Barnen är grymt avundsjuka  där de sitter med sina futtiga 10-kronors chokladkalendrar och får en liten minimal chokladbit varje dag när jag sitter med min lyxkalender. Fast om sanningen ska fram är de är nog mest avundsjuka/oförstående gällande min karaktär för jag har hittills inte avnjutit en enda pralin. Jag har faktiskt inte tänkt tugga mig igenom en hel Aladdinask på egen hand. Det var mest roligt att se om det fungerade att göra en kalender och det gjorde det.
Text och bild: Borgmästaren, Mitt hem är min borg