Brodera ett fodral till din smartphone

Få en personlig telefon med vår tids broderikit

Vänta ...

För ett tag sen såg jag en sida på nätet som säljer mobilfodral. Det är ju i sig inget märkvärdigt, världen svämmar över av diverse telefonprylar, men den här har ett sorts nät på baksidan som är gjort för att broder på; precis som stramalj. Det medföljer t.o.m. nål, tråd och en beskrivning på hur man gör korsstygn. (Känner du dig osäker på korsstygn kan du kika på det här tipset). Jag har sett en del exempel på när DIY-slöjdare tar sig an industrin och gör sina egna handgjorda versioner av kända märken och funderade på om det här är industrin som börjat ta sig an DIY-trenden. Eller också är det bara vår tids broderi-kit. Oavsett är det kul att borderandet lever vidare och finner nya former och jag var inte sen att haka på.

Korsstygnsmönster finns det gott om och om man som jag gillar de gamla Nintendospelen så finns det massor av motiv som p.g.a. sin låga upplösning i praktiken är färdiga mönster.

Mitt favoritspel bland alla är Mega man så jag ville ha honom och Metal man i närkamp. Ett par googlesökningar senare hittade jag de här. Jag hittade ingen bild på en Metal man som hoppar, men någon fin människa har gjort just en sån på pärlplatta, fotat och lagt ut på nätet. DIY online är rätt underbart ändå.. De här bilderna sparade jag sedan i telefonen så hade jag alltid mönstret med mig : )

 


Först gjorde jag konturerna på båda figurerna. Lite trixigt med svart mot svart men det handlar bara om att räkna noga hela tiden. ”Tre stygn upp, ett åt vänster. Två diagonalt upp åt vänster” etc. Sen kommer den lättsammare biten att fylla i fälten. Lite som en målarbok.

 


Sen var det bakgrunden kvar. För er som eventuellt undrar så är det mycket riktigt inte alls bakgrunden från Metal mans bana. Den var svart och brun och skulle nog smälta ihop för mycket med figurerna så istället tog jag bakgrunden från Iceman och ändrade färg från blått till grönt. Så syns båda figurerna bättre.


Färdigt! Sjukt nöjd och små broderier som det här är det perfekta på-bussen-pysslet att ha med sig så jag får nog börja på nåt nytt nu.

Not: Eftersom inlägget är från 2011 och fodralet till iPhone 4 hoppas vi att det går fortfarande går att hitta såna här fodral till dagens telefoner. Annars kan man alltid göra även fodralet själv : )

Text och bild: Tobias Havaas, Västarvet 2011