Brodera på soffan!

Om att göra sitt eget avtryck i det offentliga rummet och om utställningen Graff å garn som visades 24 maj - 2 september 2012 på Konstmuseet i Skövde

Vänta ...

Utställningen Graff å garn visades 24 maj – 2 september 2012 på Konstmuseet  i Skövde

Så här stod det om utställningen:
Masquerade / Jonathan Ollio Josefsson / Kravallslöjd
Överallt i det offentliga rummet kan man hitta spår efter gatans konstnärer; graffitimålningar, klistermärken, affischer och mycket mer. I år firas dessutom jubileet Hemslöjden 100 år med anledning av 1912 års bildande av Svenska hemslöjdsföreningarnas riksförbund. I sommar möts de två rörelserna i utställningen Graff å garn i Konstmuseet, Skövde Kulturhus.
Utställningen tar avstamp i olika textila material och uttryck som vanligtvis förknippas med traditionell hemslöjd, men här får besökaren istället stifta bekantskap med gatukonstduon Masquerade, graffitimålaren Jonathan Ollio Josefsson och slöjdförnyarna Kravallslöjd.

Under utställningen kunde man vara med på olika workshops och sätta sitt eget avtryck på det offentliga rummet. Kravallslöjd bidrog bland annat med kravallslöjds-soffan. En soffa som oftast finns på konstmuseet i Skövde men som emellanåt är ute och rör sig. När du ser den, haffa den och brodera dit ditt avtryck eller gå till museet och sätt dig ned en stund med nål och tråd. På Kravallslöjds hemsida kan du följa soffans vidare äventyr.

 

Även om du inte får tillfälle att brodera på just denna soffan kan det vara en bra idé att ta till sig. Börjar soffan se lite tråkig ut? Bjud in dina vänner till en fest och förse dem med nål och tråd.
Sliten öronlapp på tillhörande fåtölj? Brodera över vackert, låt lagningen bli en del av utsmyckningen!

Text: Hillevi Gunnarsson, Västarvet
Foto i ordningsföljd: Veronica Olofsson, Veronica Olofsson, Louise Furhoff, Veronica Olofsson, Kravallslöjd