Quilla med bokstäver

Sätt ihop finaste presentasken med quilling

Vänta ...


Konstnären Yulia Brodskaya har inspirerat mig mycket. Hon gör de mest otroliga konstverken med quilling och så här till jul kan det vara kul att göra ett eller annat riktigt speciellt paket.
För att göra den här lådan behöver du:

Låda eller vad du vill sätta ditt konstverk på
Quillingpapper eller remsor du klipper själv
Lim
Quillingverktyg
Sax
Nålar
Utskrift av texten du vill ha
korkplatta eller liknande
pincett är mycket användbart
Blomspruta


För introduktionen i quilling, kolla det här tidigare inlägget.

Börja med att klippa ut en av bokstäverna från pappret och nåla längs med kanterna. Nåla med lite extra nålar vid svängar och kurvor

Ta sen en remsa och vik den över en av nålarna, forma sedan remsan längs med nålarna. På vissa ställen är det bättre att använda baksidan av nålarna. Limma fast ändarna med varandra klipp bort överflödet och se till att pappret ligger plant emot plattan.

Jag får plats med två bokstäver på plattan åt gången så jag gör likadant med nästa bokstav. Eftersom det inte är lika många kurvor i A som i C behövs det mindre nålar.

Sen tar du blomsprutan och fuktar remsorna. Detta är för att de ska bli mjuka och forma sig efter nålarna. Du kan hjälpa till att forma bokstäverna dem med quillingverktyget eller en nål så bokstaven får tydliga kanter. Torka upp så mycket vatten du kan runt om och ställ på en torr plats för att torka. Jag brukar ställa dem under en lampa så de torkar fortare men inte för nära så det finns risk för brand.

När pappret torkat och du plockat bort nålarna så behåller remsan formen. Om du inte blöter remsan eller inte låter den torka kommer bokstaven att tappa formen.

När du sen har alla bokstäver limmar du fast dem på den ytan du vill ha. Jag har köpt en låda som jag sätter fast mina bokstäver på. (Här är det ett bra tillfälle att använda pincetten.)

Nu kommer vi till den roliga delen att dekorera!
Om du vill ha ett band på paketet sätt dit de innan du börjar dekorera annars kan det vara svårt att hitta nån plats för snöret i efterhand.

Jag är svag för lådor men man kan använda samma teknik på nästan vad som helst. Kanske till scrapbooking eller nåt snyggt julkort.
Inspirationstips: www.artyulia.com

Text och bild: Silje Andersson 2011