Spring 1km 100 gånger för att fira Hemslöjden!

När man ska springa för Hemslöjden duger inga vanliga löparkläder. Hemslöjdspimpa dem inför loppet som Anna-Lisa Persson.

Vänta ...

Inlägget är från Anna-Lisa Perssons blogg inför Lappland Ultra 2012.

Jag gillar ju som bekant att springa. Och springer gärna långt. Längre än 50 km har jag dock aldrig tagit mig vilket gör att jag inte känner mig som en riktig ultralöpare (sådana som springer längre än marathon). Natten till lördag ska jag förhoppningsvis råda bot på det. Då springer jag Lapland Ultra 100 km runt en sjö i södra lappland, nattetid.

Nu är det inte bara ett ultra lopp utan SM för 100 km går samtidigt, så jag passar på att vara med där också. För att få springa SM måste man springa för en klubb ansluten till Svenska friidrotts förbundet. Jag som alltid brukar springa för Hemslöjden tyckte ju det va lite trist, men man måste faktiskt följa vissa regler. Däremot provade jag att ringa och fråga arrangören om jag fick skriva in att jag sprang för Hemslöjden också, och det tyckte dom jag skulle prova. Så nu ställer jag som första person (mig veterligen) upp i en SM-gren tävlandes för Hemslöjden.

Eftersom Hemslöjden firar 100 år i år kommer jag springa en kilometer för varje år av hemslöjd. Kanske (troligen) kommer jag plåga mina med (mot) tävlare med hemslöjdshistoria hela vägen.

Då man springer väldigt långt är det bra med skärmmössa. Mot sol, regn, myggor (finns det en del av i södra Lappland) eller annat. Självklart tog jag och pimpade min.

Först ritade jag upp mönstret med blyerts.

Sen broderade jag

Så, klar

Då jag springer med ryggsäck kommer tyvärr inte ryggen på mitt linne att synas.

Lite klädsamma tofsar satte jag dock fast på ryggsäcken.

Det är enkelt att göra tofsar. Linda och sedan klippa

Nu är det bara själva löpningen kvar, kl 22.00 går starten.

Text och Bild: Anna-Lisa Persson, Västarvet