Slå ett valknopsarmband

Ohoj seglarvänner! Varför inte öva upp knopfärdigheten med att göra ett treslaget valknopsarmband?

Vänta ...

Slå ett treslaget valknopsarmband? Det är lite pilligt med det går. Du behöver: en flaska i armbandsstorlek, pappersnöre eller annat snyggt snöre.

Börja med att lägga snöret runt flaskan som på bilden. Ha en ganska lång bit snöre, jag hade ungefär 2 m av varje färg.

Tag tampen som jag håller i höger hand på bilden och för från höger till vänster under den första och över den längst till vänster.
Korsa snöret som var till vänster över den till höger som på bilden.
Tag tampen, för den från vänster till höger, under vänster, över höger.
Sedan tar du tampen från höger, under höger över vänster. Och så fortsätter det så. Korsa snörena, under vänster över höger. För tampen från höger till vänster, under höger över vänster. Korsa. För tampen från vänster, under vänster över höger och så vidare.Första varvet är slut när första änden och tampen möts som på bilden. nu har du en tunn och skev liten fläta. Då fortsätter du bara. Följ tampen runt, minst tre varv, så att den växer och blir snygg. Jag bytte färg två gånger. Hur många varv man vill  och bör göra beror på hur tjockt snöre man har. Det märker man. Det ser ut som en vanlig trefläta och det är det som är trixet att man flätar med en tamp. När du är färdig så fäster du de lösa ändana med råbandsknopar på insidan.

Vem som skrev det här inlägget eller tog bilderna vet vi inte. Men det var sommaren 2011.
-Var det du? Tack i så fall och hör gärna av dig för cred.