Pimpa med tangenter

Annemarie har ett förslag på vad du kan göra av ditt kasserade tangentbord.

Vänta ...

Amarie-tangenter-klar

Ett tips på vad som går att göra med tangenter. En ljusstake med ett budskap. Så här kan man göra:

Amarie-tangenter-1
Ta loss bokstäverna som du behöver med en skruvmejsel.

Amarie-tangenter-2
Lägg dem på rutigt papper. Pappret ska vara lika stor som den yta som du vill gjuta  Kolla om bokstäverna får plats annars får du göra en större mall.

Amarie-tangenter-3
Tejpa ihop din mall och lägg det rutiga pappret under den delen där du ska limma fast bokstäverna. Så kan du lätt se att dina bokstäver ligger raka.

Amarie-tangenter-4
Limma fast dina bokstäver med trälim utspädd med liten vatten och låt torka.

Amarie-tangenter-5
Under tiden limmet torkar kan du eventuellt göra en hållare så att (i detta fallet en ljushållare) ljushållare hamnar i mitten.

Amarie-tangenter-6
Innan du tejpar ihop din mall och börja gjuta betong skall du se till att du har allt till hands som ska gjutas fast, till exempel en figur i ståltråd, ljushållare mm.

Amarie-tangenter-7
Tejpa ihop formen och räkna ut hur mycket betong du behöver blanda till. Hur du räknar ut volymen kan du läsa här.  Blanda betongen. Använd handskar och mask. Var sparsam med vatten när du blandar betong, det tenderar att bli för löst. Så här kan det se ut efter att du har gjutit betong och nu gäller det att ha tålamod i åtminstone 48 timmar. SUCK……..

Amarie-tangenter-8
Det gick ju bra, några luftbubblor och inte helt i mitten men…… who cares???? Det var ett bra första försök i alla fall!

Text och bild: Annemarie Adams, A´maries blogg, 2013.