Gör nytt papper av ditt orange kuvert

En gång om året dimper det orange kuvert ner i din brevlåda. Oavsett vad du gör med innehållet så blir kuvertet förbrukat och överflödigt så fort du öppnat det. Mia fick en idé på vad man kan göra med alla dessa kuvert

Vänta ...


Vad vill du helst göra när det orange kuvertet kommer i brevlådan? hoppa av glädje för att du kommer få jobba 3,5 år mer än dagens pensionärer för att få samma pension som idag? Eller mala ner kuvertet och pensionssystemet till pappersmassa och lära dig att leva utan pension i framtiden? Självfallet det senaste!

 


Riv kuvertet i små bitar och mixa det med vatten och stavmixer till en slät massa.

 


Leta fram en gammal glasslåda och skär hål i både locket och botten, bottenhålet behöver inte vara lika stort som i locket.

 


Ta fram en gasväv eller annat tunt tyg och spänn fast det under locket.

 


Häll vatten i en stor gryta, lägg i glassburken med locket nedåt och häll i pappersmassan genom hålet i botten. Vattnet i grytan gör att pappersmassan lägger sig jämnare.

 


Lyft upp burken, ta av locket och lägg gasväven och locket med pappersmassan mot ett tyg.

 


Lägg en handduk över så att en del av vattnet får sugas upp.
För att få ett platt papper: stryk det när torrt.

På ditt orange papper kan du förslagsvis skriva kärleksbrev till någon annan slöjdare (alternativt någon mycket rik) så att ni tillsammans praktiskt kan träna inför den framtida bristen på monetära pensionsmedel.

 

Tips, text och foto: Mia Lindgren, Västarvet, 2012