Gör en stickad innervante

Enkla stickade vardagsvantar har varit nödvändiga i det kalla norrländska klimatet. Modellen har varit bred och vid med en stor tumme och har oftast använts inuti ett par ytterhandskar och fungerat som foder. Efter arbetsdagen kunde handskarna och innervantarna torkas var för sig.

Vänta ...


I överkanten är några varv rätstickade och i övrigt är vanten slätstickad. Höger och vänster stickas lika så att man kan slita på vantens båda sidor.

Denna innervante passar till exempel bra i ”Arbetshandske av vadmal och getnappa”, som också finns att ladda ner, både här på 365 saker du kan slöjda! och på sajten Textil hemslöjd(som nämns längre ner i det här inlägget)

Här kan du ladda ner beskrivningen

Vantmodell och beskrivning är gjord av Kristina Ersviken, hemslöjdskonsulent i Västerbottens län. Den här beskrivningen är i sin tur, en av sammalagt 12 beskrivningar som tidigare publicerats i skriften Vantar och muddar från norr(som gavs ut 2003), och som nu även finns att ladda ner på sajten  Textil hemslöjd. Precis som i fallet 365 saker du kan slöjda! är det Sveriges hemslöjdskonsulenter som står som avsändare för Textil hemslöjd.

Text och bild: Kristina Ersviken, Västerbottens län